Docu ‘Van hier’ op RTV Drenthe

RTV Drenthe zendt op vrijdag 1 maart de documentaire ‘Van Hier, een liedje in streektaal’ uit. Aanleiding voor de korte docu is het lied ‘Van hier’ dat ik ruim een jaar geleden met Gerard van Maasakkers, Leon Moorman, Hans Keuper en Jelske heb opgenomen. Een lied gezongen in meerdere streektalen (Brabants, Drents, Limburgs en Achterhoeks). Martijn Kuijten (die ook de videoclip heeft geregisseerd) heeft bij het nummer een prachtige korte documentaire gemaakt waarin de deelnemende artiesten uitleg geven over hun muziek, de taal en hun keuzes daarin.

We hebben inmiddels meerdere momenten gehad waar we (gedeeltelijk) samen optraden en de documentaire aan ons publiek hebben gepresenteerd. Met ondersteuning van ‘pop-professor’ Joost Augusteijn. Binnenkort is de documentaire dus ook op de buis te zien. Klik op deze link om de uitzending terug te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *