Over

Een zonnige mix van pop, reggae, latin en jive. Hein Augustijn combineert tropische klanken met het gevoel van hier. Gezongen in Brabants dialect zijn Heins liedjes zowel vertrouwd als exotisch: BraboMundo.

Hein groeide op in de Brabantse Kempen, studeerde in Utrecht en trok vervolgens met zijn gitaar de wereld in. Met een zacht-melancholische blik zingt hij in een combinatie van zijn streektaal met muziek van over de hele wereld, gewoon in zijn eigen Brabants.

Samen met Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk) en Robert Driessen (Alpheus, The Backbeat Collective) geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse roots. De singles Mèskes mee ’n zaachte g, ’t Heej gin haost en Onder de zon is (een duet met één van zijn muzikale helden: Gerard van Maasakkers) zijn regelmatig te horen geweest op regionale en landelijke radio.  

Heins nieuwste single Van hier is een samenwerking tussen verschillende streektaalzangers uit het hele land (naast Hein ook Jelske, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers en Leon Moorman). Over dit project is ook een korte documentaire gemaakt: Van hier, een liedje in streektaal.

Fotografie: Ron Rutten